Lachyoga 

 

 

Lachyoga is ontwikkeld door Dr. Madan Kataria uit India. Dé promotor van deze vorm van yoga over de gehele wereld.
Madan Kataria is een Indiase arts die door ervaring wijs geworden, besloot de lach in te zetten als preventief middel. Hij kwam er al doende achter dat lachen de gezondheid ten goede komt. In 1995 werd de eerste lachclub geboren in een park in India.
 

De meeste mensen kennen het wel; lachen om niets. Soms zelfs op momenten dat het echt niet gepast is. Je hoeft elkaar maar aan te kijken en je begint weer….en weer om niets. We hebben dus geen humor nodig om te lachen.  

We hebben ook geen goed humeur nodig om te lachen. De beweging van het lachen is genoeg om het gevoel te krijgen (motion creates emotion). En een goede beweging geeft je vanzelf een goed gevoel.  

We hoeven dus ook niet te wachten met lachen totdat je gelukkig bent. Nee, je kunt ook lachen al ben je ongelukkig.
Er is een verschil tussen gelukkig zijn en blij zijn.
Je kunt heel goed en heel gemakkelijk blij zijn in het “Nu” (de oefening van Mindfulness om in het “Nu” te zijn) door het lachen. Dit is niet afhankelijk van je omstandigheden waarin je al dan niet gelukkig bent.
 

Stress is de grote boosdoener in de huidige maatschappij. Men moet presteren, men moet alle ballen tegelijk in de lucht houden. Men moet heel veel! Een burn out ligt op de loer en dit kost de bedrijven en de maatschappij weer bakken met geld. Deze spiraal gaat de verkeerde kant op….naar beneden!

Door te lachen en de lachoefeningen te doen leer je weer de speelsheid waarmee je geboren bent.
Het leven wordt zoveel plezieriger wanneer je weer kunt lachen. Het is als een innerlijke schommel; geef jezelf een zwieper en laat je gaan. De beweging doet de rest.

In de lachworkshop wordt beweging afgewisseld met ademhalingsoefeningen.
Hahahaha, het grappige is dat lachen al ademhalen is.
De lachoefeningen zijn speels en makkelijk voor iedereen te doen.
Mensen die met elkaar lachen hebben meer zorg voor elkaar.
Mensen die samen lachen werken beter samen.
Mensen die samen lachen hebben een beter sociaal leven.
Mensen die lachen voelen zich gezonder en zijn beter in staat om te relativeren.
 

Eigenlijk is er geen excuus om niet te lachen dus vraag de gratis vrijblijvende offerte aan. Wij komen graag naar je toe.

Verbinding tussen mensen

 

Lachen zorgt voor verbinding tussen mensen. Wanneer iemand je aankijkt en lacht, lach je onwillekeurig terug.
Samen lachen geeft je een gevoel van verbondenheid, neemt daardoor vooroordelen weg. Het geeft je een algeheel gevoel van veiligheid.