- Hoe lang duurt een lachworkshop?
We gaan uit van een uur actief aan de slag. Uiteraard wordt de uitleg niet meegerekend en de "nazit" ook niet.

- Wie leidt de workshop?
Dat doet altijd een gecertificeerde lachyoga leider. Soms is dat er 1 maar het kunnen er ook meer zijn. Dit is afhankelijk van de groepsgrootte.

 

- Mag iedereen meedoen? Met andere woorden, zijn er redenen om niet mee te doen met de workshop?

In principe kan iedereen lachen. Het is alleen wel raadzaam dat je niet hoogzwanger bent, net geopereerd (zeer pijnlijk) of een zeer hoge bloeddruk hebt.

 

- Is er een locatie waar de groep naartoe moet? Nee, want wij komen naar jou toe. Het maakt ons niet uit waar het is. Een klas, woonkamer, kantine, hal, kantoor....alles is goed

 

Is er een minimum en maximum aantal deelnemers?
Ideaal is 15-25 personen maar is de groep groter dan is het geen probleem. Het gaat dan meer om de geschikte ruimte. Het minimum aantal deelnemers is 6 personen.

 

- Het werkt toch niet, lachen op commando? Je lichaam reageert precies hetzelfde bij "echt" lachen of "onecht" lachen. Je hersenen maken geen onderscheid en maken toch de echte "lachstofjes" aan. De effecten zijn dan ook hetzelfde. Lachen is net als gapen, erg besmettelijk. Je zult dan ook al gauw merken dat dit "echt" lachen wordt.

 

- Is de lachworkshop ook voor mindervaliden en ouderen geschikt? Absoluut!

Zij kunnen altijd meedoen, al dan niet met aangepaste oefeningen. Wij zullen altijd vragen naar de samenstelling van de groep. Wij kunnen er dan ook rekening mee houden.

 

- Hoe ziet een lachworkshop er ongeveer uit? Eerst stellen wij ons voor. De deelnemers kennen elkaar mogelijk al (bij vrijgezellenfeesten is dit niet altijd het geval) dus voorstellen aan elkaar hoeft niet. We beginnen met een "warming up". Daarna volgen een aantal lachoefeningen. Dat kan actief of juist meer ontspannend zijn. We zorgen voor een goede balans in actie, ontspannen, actie, ontspannen maar vooral heel veel plezier.
Wij hechten er veel belang aan om in te spelen op de behoefte van de groep of deelnemers. Het is dus zeker ook een workshop met diepgang.

 

- Wordt er van mij verwacht dat ik gekke petjes opzet of gekke kleding draag? Nee hoor, je kunt gewoon als jezelf. Als je met je vrienden lacht zet je ook niet eerst een gek petje op. Maar als je durft en je vindt het gewoon leuk, mag het natuurlijk altijd. Durf te spelen!

 

- Zit je bij het aanvragen van een offerte er ook meteen aan vast? Nee, zeker niet! De offerte is gratis en vrijblijvend. Je kunt altijd je vragen kwijt en wij zullen zo duidelijk mogelijk zijn.